02 Şubat 2023

Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesi, kutsal vatan topraklarımızın savunması ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için görev başında sakatlanan veya uzvunu kaybeden Gazilerin  fiziksel, psikolojik ve  sosyal  rehabilitasyonlarının  çağdaş koşullarda yapılabilmesi; engelli duruma düşenlerin yaşam boyu devamlı bakımlarının sağlanabilmesi ile tüm halkımıza fizik tedavi hizmeti sunabilmek amacıyla kurulmuştur. Bu hastane, kadirşinas milletimizin, kahraman evlatlarına bir  hediyesidir.

“TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi” adıyla kurulan hastanemiz, 1995 yılı içinde “Ankara Gazeteciler Cemiyeti” ve “TRT Kurumu” tarafından başlatılan “Haydi Türkiye! Mehmetçikle ELELE” kampanyasına Yüce Türk Milletinin gösterdiği büyük ilginin sonucu toplanan bağışlarla TSK ELELE Vakfının koordinatörlüğünde amacına ulaşmış ve inşa edilmiştir.
Temeli 09 Aralık 1996 tarihinde atılmış, 21 Nisan 2000 tarihinde de 9’uncu Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel ve Devlet erkanının katılımıyla hizmete açılmıştır.

Hastanemiz bünyesinde,

-210 Yatak,

-Son Teknolojiyle Donanımlı Tanı ve Tedavi Üniteleri,

-İş Uğraşı, Mesleki ve Sportif Rehabilitasyon Bölümleri,

-Kapalı / Açık Spor Alanları ve  Rekreasyon Alanlar,

-50 Yataklı Bakımevi,

-50 Yataklı Hasta Misafirhanesi,

-Gazi Uyum Evi ve 19 Eylül Spor Tesisleri yer almaktadır.

Gazilerin, doğayla baş başa kalarak tedavilerini desteklemek, terapilerine ve rehabilitasyon sürecine katkı sağlamak için 19 Eylül 2004 tarihinde Gazi Uyum Evi inşa edilmiş ve hizmete girmiştir. Gazilerimizin sosyal hayata bağlanmaları, fiziki gelişimlerine katkı sağlanması ve meslek edinmelerine yardımcı olunması amacıyla çeşitli branşlardaki spor takımlarından oluşan Engelliler Spor Kulübü kurulmuş; ampute futbol, okçuluk, atıcılık sahaları ile tesis binasından oluşan 19 Eylül Spor Tesisleri, Gazi sporcularımızın hizmetine sunulmuştur.

Hastanemiz kurulduğu günden bugüne kullandığı yeni teknolojik cihazları, uyguladığı bilimsel tedavi yöntemleri ve rehabilitasyon konusunda ortaya koyduğu hizmetlerle sadece ülkemizin değil dünyanın önde gelen rehabilitasyon merkezlerinden olma özelliğini taşımaktadır. Hastanemiz; çeşitli nedenlerle engelli durumuna gelmiş hastaların, sosyal yaşamlarındaki fiziksel, psikolojik ve sosyal zorlukları güven duygusu içinde aşabilen bireyler haline gelmelerini sağlamak amacına yönelik olarak gelişimini sürdürmektedir. Her bölümde, hastaların ihtiyaçlarına göre özel yapılanmaya gidilmiştir.

2016 yılına kadar Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde "TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi" olarak hizmet veren hastanemiz, 31.07.2016 tarihli Kanun Hükmünde Kararname ile Sağlık Bakanlığı'na devredilmiş olup, "Ankara Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi" ismiyle  Gazilerimize ve halkımıza sağlık hizmeti sunumunda güvenilir, tercih edilen, alanında öncü bir sağlık kurumu olmaya devam etmektedir.

50 Yataklı Bakımevi, 50 Yataklı Hasta Misafirhanesi, Gazi Uyum Evi ve 19 Eylül Spor Tesisleri ise Milli Savunma Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gaziler Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'ne bağlı olarak hizmet vermektedir.

elele kampanyası erkan yolaç.jpg

MERKEZİMİZİN CUMHURBAŞKANI SAYIN SÜLEYMEN DEMİREL TARAFINDANAÇILIŞI 21 NİSAN 2000.JPG

Hastaneden görüntüler-3.jpg