Hastanemiz Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Spor Kulübü Çocuk Basketbol Takımı ve Ailelerine Farkındalık Eğitimi Verildi.
25 Ocak 2024

Hastanemiz sosyal sorumluluk projesi kapsamında 23 Ocak 2024 tarihinde TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Spor Kulübü Çocuk Basketbol Takımı ve ailelerine yönelik olarak hastanemizde görevli farklı branşlardaki sağlık çalışanları tarafından farkındalık ve bilgilendirme eğitimi düzenlendi.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hafize Yıldız’ın açılış konuşmasının ardından, Psikolog Handan Güler tarafından Stresle Başa Çıkma, Enfeksiyon Hemşiresi Figen Yıldız tarafından Genel Hijyen Kuralları, Hemşire Perihan Yiğitoğlu tarafından Cilt Bütünlüğü ve Bası Yaraları, Hemşire Yeliz Küpeli ve Nilgün Aras tarafından Mesane Kontrolü ve TAK Uygulamaları, Çocuk Gelişim Uzmanı Emine Düver tarafından ise Çocukluk Döneminde Engelliliğe Uyum konularında teorik eğitim interaktif olarak verildi.

Teorik eğitim sonrasında TAK kullanan engelli çocuklarımıza ve ailelerine birebir uygulamalı eğitim fırsatı da sunuldu. Talep eden sporcular ve aileleri Protez- Ortez Yapım ve Uygulama Merkezine yönlendirilerek bu konudaki bilgi eksiklikleri giderildi.

• BASKETBOL SOSYAL SORUMLULUK