Hastanemizde “Masabaşı Deprem ve Yangın Eğitim/Tatbikatı” Başarı ile Gerçekleştirildi
30 Mayıs 2022

Hastanemizde Hastane Afet Planı (HAP) çerçevesinde, 30 Mayıs 2022 tarihinde, İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı ve Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi heyetinin gözlemci olarak katıldığı “Masabaşı Deprem ve Yangın Eğitim/Tatbikatı” başarı ile gerçekleştirildi. Başhekimimiz Doç. Dr. Sn. Engin KOYUNCU’nunbaşkanlığında deprem ve ardından gelişen yangın senaryosuna karşı nasıl organize olunacağı üzerinde çalışıldı.

Tatbikat senaryosunda; deprem farkındalığı yaratmak, oluşabilecek yangın durumunda; hasta, hasta yakınları, personelin yangından zarar görmeden en hızlı şekilde tahliyesini gerçekleştirmek ve yangının büyümeden söndürülmesini sağlamak amaçlandı.

• HAP TATBİKAT (5).JPG
  • HAP TATBİKAT (22).JPG