Hastanemizde Engelli Yakınlarına Yönelik Psiko-Sosyal Destek Farkındalık Eğitimi Vermeye Devam Ediyoruz.
18 Ekim 2022

Kurumumuz Akreditasyon çalışmaları kapsamında planlaması yapılan “Engelli Yakınlarına Yönelik Psikososyal Destek Farkındalık Eğitimi” konulu toplantılar, 2019 yılından beri devam etmektedir.

Hastanemizin servislerinde yatan engelli hasta ve refakatçilere yönelik olarak Eğitim Hemşiresi Gülay UYSAL’ın koordinasyonunda oturumlar gerçekleşmiştir. Hasta ve refakatçilerimizin katılımlarıyla gerçekleşen farkındalık eğitim toplantılarında psikolog, sosyolog ve sosyal çalışmacı personelimiz kendi alanlarıyla ilgili bilgi aktarımında bulundular. Sunumlarda; engellilik sürecinin aşamaları, psiko-sosyal destek mekanizmaları, engelli birey ve ailelerinin psiko-sosyal sorun alanları ve bu alanlara yönelik önerilere yer verildi. Psiko-sosyal desteğin önemi ve yaşam kalitesinin arttırılmasına yönelik bilgilendirme yapıldı. Oturumlar katılımcıların kişisel deneyimlerini de paylaştıkları interaktif bir çerçevede gerçekleşti.

• HASTA-HASTA YAKINI EĞİTİMİ (5).jpeg
  • HASTA-HASTA YAKINI EĞİTİMİ (3).jpg