Hastanemizde Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası Etkinliği Düzenlendi.
25 Kasım 2022

Antimikrobiyal direnç, enfeksiyona neden olan mikroorganizmaların, daha önce etkili olan antimikrobiyal ilaçlara artık yanıt vermediğinde ortaya çıkar. Bu durumda bakteriler, virüsler, mantarlar ve parazitler ile oluşan enfeksiyonların tedavisi zorlaşır, ciddi hastalık ve ölüm riski artar.Zamanla antibiyotiklerin insan ve hayvan sağlığında bilinçsiz ve aşırı kullanımı gibi nedenler antibiyotik direncinin ortaya çıkmasını ve yayılmasını artırmıştır. Bu konuya dikkat çekmek üzere 13-19 Kasım haftası “Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası” olarak kabul edilmektedir.

Hastanemizde “13-19 Kasım Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası” münasebetiyle hastalarımızın ve personelimizin farkındalıklarını ve duyarlılıklarını  arttırmak amacıyla konuyla ilgili tanıtıcı broşürlerin ve afişlerin yer aldığı bilgilendirme standı açıldı. Hastane İdarecilerimizin de hazır bulunduğu etkinlikte,  standı ziyaret edenlere antibiyotiklerin, uygun olmayan bilinçsiz kullanımları hakkında bilgilendirme yapıldı.

• Antibiyotik Farkındalık (3).jpg
  • Antibiyotik Farkındalık (2).jpg