Hastanemizde “Alt ve Üst Ekstremitede Protez Reçeteleme Kursu” Konulu Toplantı Düzenlendi.
24 Mart 2023

Hastanemiz ile Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği iş birliğinde “Alt ve Üst Ekstremitede Protez Reçeteleme Kursu’’ konulu toplantı 24 Mart 2023 tarihinde düzenlendi.

Başhekimimiz Doç. Dr. Sn. Engin KOYUNCU ve Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği Bşk. Prof. Dr. Sn. Kenan AKGÜN’ün açılış konuşmalarıyla başlayan toplantının moderatörlüğünü Doç. Dr. Sn. Engin KOYUNCU ve Prof. Dr. Sn. Koray AYDEMİR yaptı.

Ülkemizdeki birçok hastaneden Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon hekiminin katılımıyla hibrit olarak gerçekleştirilen toplantıda Uzm. Dr. Sn. Gizem KILINÇ KAMACI tarafından “Alt Ekstremite Ampütasyonlarında Protez Reçeteleme”, Doç. Dr. Sn. Yasin DEMİR tarafından “Üst Ekstremite Ampütasyonlarında Protez Reçeteleme” ve Uzm. Fzt. Sn. Sevgin YOSMAOĞLU tarafından “Ampute Mobilite Ölçeği ve Bandajlama” işlemlerinin anlatıldığı sunumlarla teorik eğitim tamamlandı.

• ORTEZ PROTEZ KURS (8).JPG
  • ORTEZ PROTEZ KURS (9).JPG
  • ORTEZ PROTEZ KURS (10).JPG
  • ORTEZ PROTEZ KURS (85).JPG
  • ORTEZ PROTEZ KURS (14).JPG
  • ORTEZ PROTEZ KURS (15).JPG
  • ORTEZ PROTEZ KURS (16).JPG
  • ORTEZ PROTEZ KURS (19).JPG
  • ORTEZ PROTEZ KURS (24).JPG
  • ORTEZ PROTEZ KURS (25).JPG

Kısa bir aranın ardından koordinatörlüğü Doç. Dr. Sn. Engin KOYUNCU ve OPT Sn. Engin ASLAN tarafından yapılan pratik eğitimlere geçildi.

Ortez Protez teknikerlerimiz Sn. Cumhur CANDEMİR tarafından “Soket sistemleri”, OPT Sn. Oben Ebru BABADAĞ ve OPT Sn. Yusuf SEYREK  tarafından  “Liner ve süspansiyon sistemleri”,  OPT Sn. Necati Yücel YILDIZ tarafından  “Diz eklemleri”, OPT Sn. Aysun ŞENTÜRK tarafından  “Ayak-ayak bileği”,  OPT Sn. Mustafa DEMİRAL tarafından “Üst ekstremite protez sistemleri”  ile ilgili pratik eğitimler verildi.

• ORTEZ PROTEZ KURS (37).JPG
  • ORTEZ PROTEZ KURS (39).JPG