Hastanemiz Skolyoz Ünitesi Açılış Töreni ve Bilimsel Toplantısı Gerçekleştirildi.
20 Haziran 2023

Hastanemizde Skolyoz Ünitesinin açılış töreni 12 Haziran 2023 tarihinde Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sn. Ali Niyazi KURTCEBE, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Sn. Mustafa Sırrı KOTANOĞLU, Skolyoz Araştırma ve Tedavi Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Sn. Hürriyet Gürsel YILMAZ, Başhekimimiz Prof. Dr. Sn. Engin KOYUNCU ve idarecilerimiz, hekimlerimiz, personelimiz, hastalarımız ile birçok hastaneden fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanlarının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

4 fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı, 2 fizyoterapist, radyolog ve psikologdan oluşan ve özellikle çocuk hastalara hizmet verecek olan ünitemizin açılışı, İl Sağlık Müdürümüzün ve Başhekimimizin konuşmalarını müteakiben törenle yapıldı. Merkez açılışında konuşan İl Sağlık Müdürümüz, “Böyle bir ünitenin kamu hastanemizde yer alması bizim için büyük bir mutluluk. Hastane yönetimimize ve emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

• SKOLYOZ ÜNİTESİ VE TOPLANTI (1).JPG
  • SKOLYOZ ÜNİTESİ VE TOPLANTI (2).JPG
  • SKOLYOZ ÜNİTESİ VE TOPLANTI (3).JPG
  • SKOLYOZ ÜNİTESİ VE TOPLANTI (4).JPG
  • SKOLYOZ ÜNİTESİ VE TOPLANTI (5).JPG
  • SKOLYOZ ÜNİTESİ VE TOPLANTI (6).JPG

Törenin ardından iki oturum halinde gerçekleştirilen Skolyoz Bilimsel Toplantısı’nın ilk oturumu, Prof. Dr. Sn. Engin KOYUNCU ve Prof. Dr. Kasım KILIÇARSLAN başkanlığında; Doç. Dr. Sn. Sibel MANDIROĞLU  “Klinik Sınıflandırma”, Doç. Dr. Sn. Tuğba ATAN  “Klinik ve Radyolojik Değerlendirme” ve Doç. Dr. Sn. Ayça Uran ŞAN’ın “Egzersiz Protokolleri” konulu sunumları ile sona erdi.

Prof. Dr. Sn. A. Kenan TAN ve Prof. Dr. Sn. Ahmet FIRAT’ın başkanlığında yapılan ikinci oturumda ise; Prof. Dr. Sn. Hürriyet YILMAZ tarafından “Korseleme Prensipleri” Prof.Dr. Sn. Gökhan DEMİRKIRAN tarafından “Hangi Hastaya, Ne Zaman Cerrahi?”, Doç. Dr. Sn. Vedat BİÇİCİ tarafından ise  “Cerrahi Sonrası Komplikasyonlar” konuları ele alındı.

• SKOLYOZ ÜNİTESİ VE TOPLANTI (9).JPG
  • SKOLYOZ ÜNİTESİ VE TOPLANTI (34).JPG
  • SKOLYOZ ÜNİTESİ VE TOPLANTI (36).JPG
  • SKOLYOZ ÜNİTESİ VE TOPLANTI (35).JPG

Haziran Skolyoz farkındalık ayı münasebetiyle Atakule'yi ışıklandırdık. ''Omurgana Dikkat Et Skolyozu Fark Et''

• DSC_4399.JPG
  • DSC_4356.JPG
  • DSC_4309.JPG
  • DSC_4248.JPG
  • DSC_4242.JPG

Hastanemiz egzersiz salonları, elektroterapi ve konuşma terapisi ile çocuk gelişimi bölümlerinde de tedavi gören, yeni açılan skolyoz ünitemizde fizyoterapist eşliğinde, omurga eğriliğine özel, 3 boyutlu skolyoz egzersiz programlarına katılan çocuk hastamızın babası Sn. Musa ALTUNBAY, böyle bir ünitenin açılmış olması ve kaliteli bir hizmetin veriliyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sayın ALTUNBAY, “Burada aldığımız tedavi sonucunda çocuğum çok daha iyi durumda. Daha önce hiçbir yerde böyle özellikli bir tedavi görmemiştik. Bu hizmetin verilmesi gerçekten çok önemli,  ülkemizde yaygınlaşmasını isterim. Hastanemize ve emeği geçen çalışanlara çok teşekkür ederiz.” dedi.