Hastanemizde Omurilik Hastalıkları Derneği İş Birliğinde “5 Eylül Dünya Omurilik Yaralanması Günü” Etkinliği ve Bilimsel Toplantısı Düzenledik
07 Eylül 2023

Hastanemizde Omurilik Hastalıkları Derneği iş birliğinde, 5 Eylül Dünya Omurilik Yaralanması Günü münasebetiyle omurilik yaralanmalarının farkındalığını artırmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Etkinliğimiz, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından,  Başhekimimiz Prof. Dr. Sn. Engin KOYUNCU ve Omurilik Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Müfit Akyüz’ün açılış konuşmaları ile başladı.

Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sn. Ali Niyazi KURTCEBE omurilik yaralanmalarının insan hayatındaki etkilerini vurgulayarak, toplumun bu konudaki farkındalığının artırılmasının önemine değindiği konuşmasında; omurilik yaralanmalarının tanısı, tedavisi ve rehabilitasyonu konularında sağlık çalışanlarının çabalarını takdir ettiğini belirtirken, “Gazilerimizin gözlerinde hayata dört elle sarıldıklarını görmek tarif edilemez bir mutluluk. Türkiye’de bu alanda Ankara açık ara önde ancak hedefimiz Dünya'nın her yerinde fizik tedavi alanında tercih edilen bir merkez haline gelmek” dedi.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Sn. Semra ÇETİNKAYA da etkinliğimize, omurilik yaralanmalı bireylerin karşılaştıkları zorluklara değindiği videosu ile katıldı.

Programda, hastanemiz uzman hekimleri ve hastalarımızın katkılarıyla hazırlanan “Omurilik Yaralanmalarını Önleme” konulu filmin gösterimi yapıldı.

4-5 Eylül 2023 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek olan  “2023 Para-Okçuluk Türkiye Şampiyonasına katılımları nedeniyle aramızda olamayan, uluslararası Para Okçuluk müsabakalarında başarı gösteren omurilik yaralanmalı Gazilerimize plaket takdiminin yapıldığı video gösteriminin ardından hastanemiz doktorlarından, Doç. Dr. Sn. Özlem Köroğlu’nun “Omurilik Yaralanmalı Bireyler İçin Afet Planlaması” konulu konuşması sonrası soru ve görüşlerin alınması ile son buldu.

• OMURİLİK YARALANMASI GÜNÜ (4).JPG

• OMURİLİK YARALANMASI GÜNÜ (28).JPG
  • OMURİLİK YARALANMASI GÜNÜ (29).JPG
  • OMURİLİK YARALANMASI GÜNÜ (30).JPG

Ayrıca Atakule farkındalık yaratmak amacıyla “5 Eylül Dünya Omurilik Yaralanması Günü” vurgulanarak, turkuaz rengiyle ışıklandırılmıştır.

ATAKULE.jpg