Hastanemizde Hastane Afet Planı (HAP) Çerçevesinde 2023 Yılının İlk Masa Başı Tatbikatı Yapıldı.
29 Eylül 2023

Hastanemizde Hastane Afet Planı (HAP) çerçevesinde, İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı ve Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi heyetinin gözlemci olarak katıldığı 2023 yılının ilk masa başı tatbikatı, 18 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Başhekimimiz Prof. Dr. Sayın Engin KOYUNCU  başkanlığında hastanemiz yataklı servisinde meydana gelen yangın senaryosuna karşı nasıl organize olunacağı  üzerinde çalışıldı. Tatbikat senaryosunda hasta, hasta yakınları, personelin yangından zarar görmeden en hızlı şekilde tahliyesini gerçekleştirmek ve yangının büyümeden söndürülmesini sağlamak amaçlandı. Senaryoda; güvenlik için alınacak tedbirler, afet tirajı, oluşturulacak bakım alanları, hasta kayıtları, hasta yakınlarının bilgilendirilmesi, basının bilgilendirilmesi, iş birliği yapılması gereken kurumlarla irtibatın sağlanması, gerekli durumda ve ihtiyaç halinde ilaç, malzeme ve cihaz temininin sağlanması gibi konular yer aldı.

• HAP MASABAŞI (4).JPG
  • HAP MASABAŞI (5).JPG