Hastanemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sn. Koray AYDEMİR Çevrim İçi Panelist Olarak İsviçre Cenevre'de Düzenlenen “Rehabilitasyonda Ulusal Kapasite ve Sahiplenme” Toplantısına Katıldı.
29 Eylül 2023

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nce, Anti-personel Kara Mayınlarını yasaklayan Ottava Sözleşmesi'nin 20. Taraf Devletler Toplantısının 21-25 Kasım 2022 tarihleri arasında İsviçre Cenevre'de hibrit olarak düzenleneceği; toplantı sırasında 23-24 Kasım 2022 tarihlerinde Mağdurlara Yardım Uzmanlar Toplantısının gerçekleştirileceği tarafımıza bildirilmiştir. Söz konusu toplantıya Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Kızılhaç Komitesinden katılım sağlayacak yetkililerin alanda verilen yardımlara dair bilgiler sağlayacağı ifade edilmiştir. Ayrıca, SBÜ Ankara Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinden övgüyle bahsedildiği; hastanemizde mayın/IED (el yapımı patlayıcı) mağdurlarına sağlanan fiziksel ve psikolojik hizmetlerin çok üst seviyede olduğu bu kapsamda uzman bir personelin “Rehabilitasyonda Ulusal Kapasite ve Sahiplenme” oturumuna katılarak tecrübelerini paylaşmasından memnuniyet duyulacağı belirtilmiştir.

Buna istinaden ilgili toplantıya Hastanemiz Ortopedik Rehabilitasyon Bölümü sorumlu öğretim üyesi Prof. Dr. Koray AYDEMİR çevrim içi panelist olarak katılarak hastanemizin imkan ve kabiliyetlerini tanıtıcı sunum yapmıştır. Sayın AYDEMİR’in sunumunda ülkemizin iç güvenlik yaralıları ve gazilere sağlamakta olduğu imkanlardan bahsedilmiş, hastanemizin sahip olduğu kurumsal yapısı, yeni teknolojik cihazları, uyguladığı bilimsel tanı ve tedavi yöntemleri ve rehabilitasyon konusunda ortaya koyduğu hizmetlerle mayın/IED mağdurlarına sunulan fiziksel ve psikolojik tedavilerin çok üst seviyede olduğu ifade edilmiştir. Mayın/IED mağdurlarına verilen rehabilitasyon hizmetlerinin kesintiye uğramaması, hizmet kalitesinin devamlılığının sağlanması ve dış kaynaklara bağımlılığın önlenmesi için ulusal stratejiler geliştirilmesinin gerekliliği vurgulanmıştır.

• Cenevre Toplantı  (2).JPG
  • Cenevre Toplantı  (5).JPG