6. Tıbbi Rehabilitasyon Kongresi’nde Hastanemiz FTR Uzmanları Bildiri Ödülü Almaya Hak Kazandı.
13 Ekim 2021

Hastanemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanları;  Başhekim Prof. Dr. Nilüfer Kutay ORDU GÖKKAYA ile FTR kliniği eğitim sorumlusu Prof. Dr. A.Kenan TAN, FTR kliniği idari sorumlusu Prof. Dr. Evren YAŞAR, Prof. Dr. Bilge YILMAZ,  Doç. Dr. Koray AYDEMİR, Doç. Dr. Fatih TOK, Doç. Dr. Emre ADIGÜZEL, Yrd. Doç. Dr. Özlem KÖROĞLU ve Uzm. Dr. Yasin DEMİR’in konuşmacı olarak katıldığı 6. Tıbbi Rehabilitasyon Kongresi 8 Kasım Perşembe günü düzenlenen kurslar eşliğinde katılımcıları ile buluştu. Bu kursların çoğu hastanemiz bünyesinde gerçekleştirildi. Bu kurslarda hastanemiz FTR Uzmanları; Prof. Dr. Bilge YILMAZ, Prof. Dr. Evren YAŞAR, Uzm.Dr.İlkay  KARABAY, Prof.Dr. Eda GÜRÇAY, Doç. Dr. Koray AYDEMİR, Doç.Dr. Ümüt GÜZELKÜÇÜK, Doç. Dr. Fatih TOK, Doç. Dr. Emre ADIGÜZEL, Yrd. Doç.Dr. Özlem KÖROĞLU, Yrd.Doç.Dr. Kutay TEZEL, Uzm.Dr. Selvinaz KIZILIRMAK, Uzm.Dr. Özge TEZEN, Uzm.Dr. Mustafa ŞENGÜL, Uzm. Dr. Yasin DEMİR ve Uzm.Dr. N.Merve ÖRÜCÜ ATAR ile P/ O Tek. Engin ASLAN katılımcılara eğitim verdi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Vesile SEPİCİ, iki yılda bir düzenli olarak gerçekleştirilen kongrenin tıbbi rehabilitasyonda yaşanan gelişmeleri takiben öneminin arttığını vurguladı. Sepici yaptığı konuşmada "Tıbbi Rehabilitasyon kongrelerinde amacımız, ülkemizde tıbbi rehabilitasyon konusunda farkındalığı artırmak ve tıbbi rehabilitasyonun önemini vurgulamaktır” dedi.

Ayrıca konu ile ilgili olarak Başhekimimiz Prof. Dr. Nilüfer Kutay ORDU GÖKKAYA, “Türkiye’nin en önemli fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanelerinden biri olan hastanemiz rolü gereği, hizmet kalitesini en üst düzeye çıkarabilmek ve bu düzeyde Dünya örnekleri ile yarışabilmek için akreditasyon süreçlerinden geçerek mükemmeliyet merkezi olmaya adaydır. Türkiye’nin parlayan yıldızının bir parçası olmak için elimizden geleni yapıyoruz. En büyük hayalimiz Türkiye’ye ait onur duyulacak bu eseri tüm Dünya’ya tanıtmak ve gururumuzu paylaşmak ve gelecek nesillere en iyi haliyle iletmek “diyerek duygularını paylaştı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı ve hastanemiz FTR Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. A. Kenan
TAN, kongrede “ FTR Kliniği Standartları” konusunda yaptığı konuşmasında; FTR’nin gelişen bir disiplin olduğunu belirterek, toplumun yaşlanması, inme, spinal kord hasarı, çoklu travma gibi hastalıklarda sağ kalım oranının yükselmesine bağlı fonksiyonel kısıtlı bireylerin artması, kronik hastalıklı işçilerin kalan işgücünün işe entegrasyonuna duyulan ihtiyaç gibi durumlar rehabilitasyonun öneminin gelecekte daha da artacağına işaret etti. Ancak rehabilitasyonun hak ettiği yeri alması ve koruması için, fiziyatristlerin bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip etmesi, nitelikli araştırmalar yapması, sosyal ve sağlık politikalarına müdahil olması ve hatta yönetmesi gerektiğini vurguladı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı öğretim üyesi ve hastanemiz FTR Kliniği İdari Sorumlusu ve Prof. Dr. Evren YAŞAR fizik tedavi  ve rehabilitasyon alanının birçok hastalığın tedavisinde etkili olduğunu söyleyerek “Türkiye nüfusunun yüzde 7’si engelli. Bu hastaların iş gücüne kazandırılması anlamında fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları çok önemli. Bu hastalardan yüzde 20’si çalışabiliyor. Biz bu hastaları hayata ve topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Türkiye’de şehir hastanesi olarak 10 tane fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi yapım aşamasında, bizler de bu hastanelerde aktif ve etkili olarak çalışacak FTR hekimlerini yetiştirerek ve yetiştirmeye devam ederek elimizden geleni yapıyoruz. Hedefimiz Türkiye’de 2 bin FTR yatağına ulaşmak” dedi.

8-11 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen
6. Tıbbi Rehabilitasyon Kongresi’nde Hastanemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. A.Kenan TAN, Prof. Dr. Evren YAŞAR, Doç.Dr. Serdar KESİKBURUN ve Uzm.Dr. Selvinaz KIZILARMAK  “Hemiplejik  Omuz Ağrısında Supraskapular Sinire Pulsed Mod Radyofrekans Uygulamasının Etkinliği”  isimli çalışma ile sunulan 192 bildiri arasında  “bildiri ödülü” almaya hak kazandılar.

• DSC_7846.JPG
  • DSC_7894.JPG